Het lichaam onderhouden d.m.v. een massage

Het onderhoud van het lichaam heeft voor veel mensen geen prioriteit in het leven. Pas als er iets gebeurt, men komt in het ziekenhuis terecht, of men verstuikt iets, dan pas gaat er een lichtje branden. Veel te laat als je het mij vraagt. Maar in de maatschappij van tegenwoordig is het belangrijker om naar je werk te gaan dan om je af te vragen of je nog wel goed bezig bent met betrekking tot het lichaam. 

Lees meer »

Het leven na corona

Het leven nadat je corona hebt gekregen verschilt natuurlijk enorm van mens tot mens. Ik kan alleen vertellen hoe het mij vergaat en wat voor persoon ik ben. Als men klachten heeft gehad van corona denk ik dat je als algemeen beeld de moeheid wel kan vermelden. Hier heeft iedereen wel last van. Zelf ben ik veganist en probeer gezond in het leven te staan met eten en sporten. Waar ik na twee weken nog last van heb is een vervelend gevoel in mijn keel met wat lichte hoest. 

Lees meer »

80/20 formule - eten / sport

Wat betekent de 80/20 procent formule. Heel simpel, gewichtsverlies bereik je veel makkelijker door goed te letten op wat je eet. Hoef je hierbij dan helemaal niet meer te sporten? Sporten blijft natuurlijk altijd heel erg gezond. 

Lees meer »

koolhydraatarm dieet

Waarom zou je in hemelsnaam koolhydraatarm gaan eten? Goede vraag met een simpel antwoord. Je valt er toch echt wel vanaf. Dan is de volgende vraag natuurlijk, is het gezond? Dat is een lastigere vraag om te beantwoorden. 

Lees meer »

Toch maar even proteïne gekocht!

Veel mensen weten reeds dat ik de weg ben ingeslagen van het niet eten van dierproducten. Over de beweegredenen zal ik niet uitweiden maar samen met mijn sportieve karakter merkte ik dat mijn benen pijnlijk begonnen aan te voelen. Nu moet ik bekennen dat ik 16 weken geleden een overbelasting op mijn knie heb gehad, maar toch... de spieren moeten wel meewerken!  

Lees meer »

Twijfelen, twijfelen en nog eens twijfelen!

We hebben wat twijfelaars in onze bevolking zitten! Maar in mijn vakgebied zijn het juist die twijfelaars die gewoon eens naar de masseur zouden moeten stappen. Deze mensen kunnen een massage zo goed gebruiken! Een massage geeft vertrouwen dat je de wereld weer aankan. Maar... en niet te vergeten natuurlijk, het is gewoon ontzettend lekker om te ondergaan. 

Lees meer »

En dan... ben je ZZP'er

Een eigen bedrijf. Lekker doen wat je wilt en genoeg vrije tijd om andere leuke dingen te doen. Dit kan inderdaad als je het allemaal goed op de rails hebt. Maar er liggen wat valkuilen op de weg naar succes! Hierbij zo ongeveer het verhaal van de opstart van Massagepraktijk ROKS.

Lees meer »

Veganistische leefstijl

Sinds kort ben ik een veganistische leefstijl gaan inbouwen in mijn leven. Dit doe je zeker niet zomaar, zonder na te denken. je kunt de beslissing snel nemen, maar het uitwerken van het plan duurt even. Drie maanden ben ik nu bezig, op mijn eigen manier. Geen melk, eieren en vlees meer voor mij. Nog wel honing, en soms maak ik weleens wat foutjes. Bijvoorbeeld krentenbollen, zit hier nu wel of geen melk in! 

Lees meer »

Gewichtsvermindering (afvallen)

Veel mensen vinden het moeilijk om af te vallen. Het reduceren van het gewicht valt dan ook niet mee. Maar weer heeft dit te maken met leefstijl. En met de samenleving waarin het niet makkelijk is om gezond te leven. Maar met enige volhoudenheid moet het toch lukken om een paar kilo's in mindering te brengen op de weegschaal!

Lees meer »

Sportief bezig zijn!

Sportief zijn betekent in de volksmond 1 uur per dag sporten. Het maakt niet uit wat je doet, hoe zwaar je traint of hoeveel pauzes je neemt in dit uur. Wat het belangrijkste is, is dat het in je systeem terecht komt! Je moet 1 uur sportief bezig zijn in je leefstijl opnemen!

Lees meer »