koolhydraatarm dieet

Gepubliceerd op 12 april 2021 om 11:08

Waarom zou je in hemelsnaam koolhydraatarm gaan eten? Goede vraag met een simpel antwoord. Je valt er toch echt wel vanaf. Dan is de volgende vraag natuurlijk, is het gezond? Dat is een lastigere vraag om te beantwoorden. 

Wij mensen verbranden ten alle tijden voedsel om de dingen te kunnen en blijven doen die we graag doen. Het lichaam is uiterst efficiënt en regelt dit allemaal zelf. Wij hoeven hier in principe niets voor te doen, simpel toch? 

Maar het lichaam reageert wel op het voedsel wat in de maag terecht komt. Teveel vetten, je komt aan. te weinig koolhydraten en je kan moeilijk naar de wc. Het is niet makkelijk om het goed in balans te brengen. Zeker niet als je af wil vallen!

En daarom komt alles weer neer op levensstijl. Je moet gewoon een goed gebalanceerde levensstijl hebben. Een dieet is goed om even wat kilo's kwijt te raken, maar daarna, na die 8 weken jezelf pijnigen, moet je gewoon weer door op een gezonde levensstijl. 

Maar verder met de verbranding en koolhydraatarm eten. De verbranding werkt als volgt; eerst het verbranden van koolhydraten (suikers), dan het verbranden van vetten en als laatste worden de eiwitten verbrand. Dus heel simpel, als je de koolhydraten verminderd dan ga je over op het verbranden van je (reserve)vetten en zal je dus gaan afvallen. 

Maar is het gezond; ik denk dat alles in balans moet zijn. Het lichaam heeft allerlei zaken hard nodig, het is daarom noodzakelijk om gevarieerd te eten. En dit hoeft niet altijd gezond te zijn! Ook chocolade, bijvoorbeeld, kan het lichaam (op zijn tijd) goed gebruiken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.