En dan... ben je ZZP'er

Gepubliceerd op 8 maart 2021 om 09:02

Een eigen bedrijf. Lekker doen wat je wilt en genoeg vrije tijd om andere leuke dingen te doen. Dit kan inderdaad als je het allemaal goed op de rails hebt. Maar er liggen wat valkuilen op de weg naar succes! Hierbij zo ongeveer het verhaal van de opstart van Massagepraktijk ROKS.

Als eerste moet ik zeggen dat ik het absoluut fantastisch vind om eigen baas te zijn. Ik heb het zelf voor het zeggen en bepaal inderdaad mijn eigen agenda. Maar ik zit nog steeds in de opstart van mijn bedrijf. 

Het bedrijf is begonnen in november 2018. Met wat hulp van de overheid kon ik gaan brainstormen over wat ik wilde beginnen en hoe het eruit moest komen te zien. Ik was reeds voor deze tijd al bezig met masseren en had al een diploma behaald. Dus de stap naar masseur was dichterbij dan verwacht. Mijn praktijk in orde gebracht en Massagepraktijk ROKS was een feit. 

Vervolgens moeten er dan klanten in de praktijk verschijnen. Ik ben aan de gang gegaan met Social Deal acties en Groupon acties. In aantallen werkt dit uitermate goed, maar het verdienmodel voor ondernemer is heel erg karig. Klanten reageerden positief en sommige bleven hangen. Maar zoals altijd in deze situatie ging het mij niet snel genoeg. Nadat ik, naar mijn mening, mijn laatste Social Deal actie had opgestart dacht ik genoeg klanten te hebben om het bedrijf enigszins rendabel te hebben. Het werkt toch het lekkerste als je klanten je ook naar waardering betalen!

En toen kwam Corona om de hoek kijken... Eerst moest ik in maart 2020 zeven weken stoppen met werken. Ik had net een heleboel klanten die van de acties bleven hangen, maar toch is het een wankel evenwicht. Na deze zeven weken verplicht stoppen weer opgestart. De klanten kwamen echter weer langs en het liep als een trein! Goede recensies, tevreden klanten, het begon al een beetje op een succesverhaal te lijken. Maar... toen kwam de tweede golf en moest ik in december 2020 twaalf weken dicht. Dat was echt geen pretje.

En nu, maart 2021 is de opstart eigenlijk nog steeds bezig. Mijn eerste omzetten druppelen weer binnen. Er moet opnieuw gekeken worden waar ik sta met mijn bedrijf. Mijn klantenbestand ben ik actief aan het beheren en de marketing- en reclamestrategie moet weer opgezet gaan worden. Ik merk dat er reeds iets is neergezet. Ik ben al enigszins bekend in de regio als masseur en mijn klanten waarderen wel degelijk mijn specialisme. De agenda staat weer vol voor de eerste weken wat een goed gevoel geeft.

 

Ik merk wel dat ik vol passie zit om Massagepraktijk ROKS te laten groeien. En dat is toch eigenlijk het mooiste wat er bestaat in deze wereld! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.