80/20 formule - eten / sport

Gepubliceerd op 22 april 2021 om 08:21

Wat betekent de 80/20 procent formule. Heel simpel, gewichtsverlies bereik je veel makkelijker door goed te letten op wat je eet. Hoef je hierbij dan helemaal niet meer te sporten? Sporten blijft natuurlijk altijd heel erg gezond. 

Door goed op je eten te letten kun je snel afvallen. Allerlei diëten zijn op de markt om dit te realiseren. Bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet. Als je het mij vraagt dan geloof ik meer in een gezonde leefstijl. Voldoende fruit en groenten, veel variëren met eten, absoluut niet teveel vlees om zoveel redenen en op zijn tijd misschien nog wat vis. En bovenal, gewoon niet teveel eten. In Nederland kennen wij het hongergevoel niet echt meer. Dat gevoel dat de buik echt leeg is, teveel eten in de kasten beschikbaar.    

En dan het sporten. Je valt van sporten dus niet zoveel af als dat je gedacht had. Maar sporten voegt op zoveel fronten iets toe aan een betere gezondheid. Je kunt sporten zien als een soort van spoelen van je lichaam. De hartslag gaat omhoog, het bloed gaat sneller rond, het hart gaat sneller pompen en het lichaam krijgt een boost voor het opbouwen van de spieren en het verhogen van het afweersysteem. Alleen maar goed dus, dat sporten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.