Ouderen massage 65+

Ouderen massage (65+) 

Aanraking is erg belangrijk in iedere levensfase. Massage vermindert fysieke klachten en geeft diepe ontspanning. Hierdoor voelt u zich prettiger en slaapt u rustiger. De lichaamsmassage wordt met warme olie op de blote huid gegeven in een warme omgeving zodat de kou geen kans krijgt. 

 

De ontspanningsmassage en de aanrakingen kenmerken zich door het rustig op- en afbouwen van contact en een overzichtelijk vast patroon en een heel rustig ritme en herhaling wat veiligheid en duidelijkheid biedt. Aanraken gebeurt dan ook met de volle hand én de volle aandacht. Ik hou tijdens de massage steeds contact met het lichaam. Belangrijk hierbij is:

  • dat vanuit respect voor grenzen van de ander contact gemaakt wordt
  • te laten voelen dan iemand geaccepteerd wordt zoals hij of zij is
  • dat een positieve lichaamservaring, rust en ontspanning ervaren wordt
  • de massage veiligheid, geborgenheid en vertrouwen biedt
  • dat eventuele slaap- en/of spijsverteringsproblemen verminderen

Wist u al dat massage bij senioren (65+) een fijne aanvulling is? Want met het ouder worden verdwijnt vaak de souplesse en het gemak waarmee bewogen wordt. Hoe langer iemand mobiel blijft hoe beter het lichaam kan functioneren. Helaas is het een feit naarmate wij ouder worden, wij steeds minder worden aangeraakt. Nu is er zeker behoefte voor senioren voor een zachte, zorgzame aanraking (massage). De massage wordt gegeven op een massagetafel waarin de armen in drie posities gelegd kunnen worden. De armen aangesloten aan het lichaam, hangend van de tafel af of de armen voor het hoofd. 

Bij Massagepraktijk ROKS komen lichaam en geest bij elkaar. Door massage krijg je de gelegenheid om tot rust te komen en om het hoofd leeg te maken. Het is heerlijk om even niets te moeten maar genieten van rustgevende warme olie onder het genot van een zacht muziekje. Massage is een aanraking en aanraken is een basisbehoefte, net zo nodig als eten, water, warmte, kleding, liefde, veiligheid en onderdak. Het is heel makkelijk om ons voor te stellen hoe aanraking invloed heeft op ons dagelijks leven. De aanraking met warme olie is een weldaad op de huid en brengt lichaam en geest in harmonie en balans, het geeft geborgenheid en gezondheid. Een massage kan ook bevrijdend zijn. Een massage is heel goed tegen een slecht humeur. Het geeft een beter immuunsysteem. Een steuntje in de rug als je het emotioneel moeilijk hebt. Een verbeterde nachtrust en minder hoofdpijn. Daarom hebben mensen met fybromyalgie zo veel baad bij een massage. Het mindert pijn bij allerlei ongemakken, verminderd hoofdpijn en migraine, omdat nek en schouders gemasseerd worden. Massage geeft lichaamsbewustzijn, omdat je uit je eigen intuïtie masseert. Massage geeft zelfvertrouwen en geeft je nieuwe inzichten. Het geeft een goede relatie met jezelf, met je omgeving.

Book an appointment with Massagepraktijk ROKS using Setmore